Miljö och bygg

Åsele är en plats som är perfekt belägen mellan kust och fjäll i Södra Lappland. Vi på Åsele kommun får det självklara i våra invånares vardag att fungera som till exempel att: vatten och värme levereras, vägarna plogas, våra äldre tas väl om hand och grundskolebarnen får sin utbildning. Vi gör skillnad för alla som lever, vistas och verkar i Åsele. 

Platsen Åsele kommun innefattar ett 4235 km² stort naturskönt landområde som har över femtio naturreservat och en nationalpark. Området ingår vintertid som renbetesland för två samebyar. Det som lockar besökare till Åsele, förutom natur och friluftsliv, är anrika Åsele Marknad, en av Sveriges största sommarmarknader. 

Åsele kommun (Sjeltien tjïelte på sydsamiska) är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Vill du vara med och utveckla Åsele - framtidens inlandsbygd?

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Miljö- och byggavdelningen arbetar för miljö- och byggnadsnämnden som ansvarar för myndighetsfrågor inom miljö, livsmedel, plan, bygg och räddningstjänst i Åsele kommun. Miljöenheten består av en heltidsanställd miljöinspektör som arbetar med miljö- och hälsoskydd samt en del naturvård. Livsmedelskontrollen utförs genom samverkan med Lycksele kommun. Nu söker vi dig som vill arbeta hos oss eftersom vår nuvarande miljöinspektör kommer vara föräldraledig från och med april till och med årsskiftet 22/23.  

ARBETSUPPGIFTER  
Som vikarierande miljöinspektör i Åsele erbjuds du ett varierande arbete inom miljö- och hälsoskydd. Du ansvarar framför allt för tillsyn och handläggning enligt miljöbalken. Du planerar och utför tillsyn av miljöfarliga verksamheter (C och U), enskilda avlopp och hälsoskyddsverksamheter etc. samt handlägger inkommande ärenden såsom anmälningar, ansökningar, klagomål och remisser. Information och rådgivning är också en viktig del i arbetet. Tjänsten utgör en kombination av fältarbete och arbete på kontor.   

Eftersom du jobbar som ensaminspektör har man upprättat en god samverkan med grannkommunerna, exempelvis genom veckovisa möten med möjlighet att diskutera aktuella ärenden. Du jobbar även en hel del tillsammans med byggnadsinspektören.

KVALIFIKATIONER  
Du som söker har genomgått miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av myndighetsutövning och tidigare uppdrag som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande. Som person är du positiv, serviceinriktad, gillar att arbeta med människor, är bekväm i myndighetsrollen och du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Du ska tycka om att arbeta självständigt och vara drivande. Du måste ha en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom förmågan att vara tydlig i ett gott bemötande. 

En god datorvana och B-körkort är ett krav. Har du erfarenhet av ärendehanteringssystemet EDP Vision är det meriterande.  

Tjänsten är en visstidsanställning på 9 månader med möjlighet till förlängning, tillträde enligt överenskommelse.  

Vi erbjuder möjlighet till visst distansarbete. 

Varmt välkommen med din ansökan!  

 

 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Åsele
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/30
Kontakt
  • Sofia Sparrfelt, 0941-140 06
Facklig företrädare
  • Vision, Marina Englund, 0941-140 15
Publicerat 2021-12-27
Sista ansökningsdag 2022-02-06

Tilbage til Ledige stillinger