Administrativa avdelningen

Åsele är en plats som är perfekt belägen mellan kust och fjäll i Södra Lappland. Vi på Åsele kommun får det självklara i våra invånares vardag att fungera som till exempel att: vatten och värme levereras, vägarna plogas, våra äldre tas väl om hand och grundskolebarnen får sin utbildning. Vi gör skillnad för alla som lever, vistas och verkar i Åsele. 

Platsen Åsele kommun innefattar ett 4235 km² stort naturskönt landområde som har över femtio naturreservat och en nationalpark. Området ingår vintertid som renbetesland för två samebyar. Det som lockar besökare till Åsele, förutom natur och friluftsliv, är anrika Åsele Marknad, en av Sveriges största sommarmarknader. 

Åsele kommun (Sjeltien tjïelte på sydsamiska) är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Vill du vara med och utveckla Åsele - framtidens inlandsbygd?

Chaufför Åsele Akutbil

Åsele Akutbil bedrivs i samverkan mellan Åsele kommuns räddningstjänst och Region Västerbottens ambulanssjukvård. Räddningstjänsten tillhandahålla förare och ambulans-sjukvården ansvarar för sjuksköterska, fordon etc.

I ambulanssjukvården bedöms och behandlas patienter i hemmet, på skadeplats och under transport till närmaste vårdinrättning. Vill du vill ha ett spännande och utmanande deltidsuppdrag kanske just akutbilsuppdraget kan vara din utmaning – är det dig vi söker?

Arbetsuppgifter

Som chaufför på Åsele Akutbil introduceras du inom räddningstjänst och ambulanssjukvård beroende på din erfarenhet. Du kommer att arbeta i team med en sjuksköterska i patientnära situationer, där arbetet delvis bedrivs utifrån standardiserade arbetsuppgifter.
I arbetet ingår ansvar för trafiksäkerhet vid larm och patienttransporter samt att du under beredskap, ska vara tillgänglig för larm via RAKEL med en inställelsetid på 5 minuter.
För att klara uppdraget behöver du hålla dig uppdaterad om riktlinjer och anvisningar både för vård, skadeplatsarbete och fordon.  Fortlöpande kompetensutveckling planeras i samråd mellan samverkande aktörer och dig som arbetstagare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från räddningstjänst eller vårdarbete, meriterande är om du har erfarenhet från akutsjukvård. Extra meriterande är erfarenhet av ambulanssjukvård.
Arbetet kräver mycket god körvana. Det är ett krav med B-körkort som du haft under minst 3 år samt att du utövat regelbunden bilkörning under den perioden.
Arbetet inom ambulanssjukvård kan vara fysiskt påfrestande, tunga lyft i miljöer utan anpassning förekommer. Därför testar vi din fysiska kapacitet innan anställning.
Efter godkänt fystest genomgår du ett körprov och ett godkänt resultat där leder dig vidare till anställningsintervju. Vi vill att du ska kunna redovisa ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi lägger särskilt stor vikt vid de personliga egenskaperna, som samarbetsförmåga, social kompetens, stresstålighet, praktiskt handlag och förmåga till anpassning i skiftande och varierande arbetsförhållanden.

Observera att tillstånd från huvudarbetsgivare krävs för att erhålla anställning.

Anställningen omfattar deltidstjänst, med schemalagd beredskapstid som planeras enligt tvättstugemodellen. Lön enligt RIB - och lokalt avtal.

 


 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad deltid
Ort Åsele
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1
Kontakt
  • Susanne Olofsson Sektionsledare Avdchef Akutsjukv., 070–3391529.
  • conny sandström Räddningschef, 0941-14033
Facklig företrädare
  • Yngve Lindberg BRF, 070–5627303.
Publicerat 2022-01-07
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Return to job vacancies