Barn och utbildning

Åsele är en plats som är perfekt belägen mellan kust och fjäll i Södra Lappland. Vi på Åsele kommun får det självklara i våra invånares vardag att fungera som till exempel att: vatten och värme levereras, vägarna plogas, våra äldre tas väl om hand och grundskolebarnen får sin utbildning. Vi gör skillnad för alla som lever, vistas och verkar i Åsele. 

Platsen Åsele kommun innefattar ett 4235 km² stort naturskönt landområde som har över femtio naturreservat och en nationalpark. Området ingår vintertid som renbetesland för två samebyar. Det som lockar besökare till Åsele, förutom natur och friluftsliv, är anrika Åsele Marknad, en av Sveriges största sommarmarknader. 

Åsele kommun (Sjeltien tjïelte på sydsamiska) är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Vill du vara med och utveckla Åsele - framtidens inlandsbygd?

Åsele kommun söker 

Lärare i svenska för invandrare, SFI.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att bedriva undervisning i svenska för invandrare där du ansvarar för undervisning, bedömning och betygssättning. Vidare ingår planering, uppföljning, elevsamtal, arbetslagsarbete och deltagande i verksamhetens utvecklingsarbete i dina arbetsuppgifter. 

Vår arbetsplats präglas av arbetsglädje och engagemang i arbetet med att stödja och stimulera de vuxna studerande i sitt lärande och i valet av kommande yrke- eller vidare studier.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med behörighet i svenska för invandrare och svenska som andraspråk.     

Mycket goda färdigheter i att använda datorer/IT i undervisningen.                                             

För tjänsten är det viktigt att du har en god pedagogisk förmåga att anpassa ditt sätt att undervisa efter dina elevers individuella behov. Du är engagerad, kreativ, lyhörd och strukturerad  person som kan  se elevernas potential och utvecklingsmöjligheter.  Det är nödvändigt att du behärskar svenska på en god nivå samt har förmåga att leda och engagera eleverna i klassrummet.

 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse, tidigast 2023-08-14
Löneform Semestertjänst med månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Åsele
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6
Kontakt
  • Yvonne Nordlander, Skolchef, 0941-14105
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Zandra Ahlqvist, 0941-14110
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-24

Tillbaka till lediga jobb