Sociala, Äldre- och handikappomsorg

Åsele är en plats som är perfekt belägen mellan kust och fjäll i Södra Lappland. Vi på Åsele kommun får det självklara i våra invånares vardag att fungera som till exempel att: vatten och värme levereras, vägarna plogas, våra äldre tas väl om hand och grundskolebarnen får sin utbildning. Vi gör skillnad för alla som lever, vistas och verkar i Åsele. 

Platsen Åsele kommun innefattar ett 4235 km² stort naturskönt landområde som har över femtio naturreservat och en nationalpark. Området ingår vintertid som renbetesland för två samebyar. Det som lockar besökare till Åsele, förutom natur och friluftsliv, är anrika Åsele Marknad, en av Sveriges största sommarmarknader. 

Åsele kommun (Sjeltien tjïelte på sydsamiska) är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Vill du vara med och utveckla Åsele - framtidens inlandsbygd?

Åsele kommun söker Enhetschef för vård och omsorg

Vård- och omsorgsverksamheten i Åsele kommun består av vård- och omsorgsboende för äldre, hemtjänst, boendestöd, LSS verksamheter, medicinsk enhet samt hemsjukvård. Vi söker nu dig som ser samverkan som en nyckelfaktor för framgång. Du kommer att vara en del i gruppen enhetschefer med ett gemensamt uppdrag att skapa en sammanhållen god vård och omsorg för våra invånare. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i en mindre kommun med nära kontakt med medarbetare, samarbetspartners och omsorgstagare. I rollen som enhetschef har du en ledande, utvecklande och samordnande roll inom medicinska enheten med legitimerad personal, hemsjukvård och medarbetare inom äldreomsorg.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med möjligheter att forma utvecklingen inom vård och omsorgsarbetet i Åsele. Vi söker dig som är trygg i din chefs- och ledarroll. Du har förmåga att stötta och inspirera medarbetare i såväl dagligt arbete som i utvecklingsarbete med ett ledarskap som entusiasmerar och bidrar till en trivsam arbetsplats och en verksamhet som levererar hög kvalitet på de insatser som görs. Vi söker dig som är intresserad av att leda utvecklingen mot en mer digitaliserad vård och omsorg och kan ta tillvara medarbetarnas idéer till förbättringsarbete.

Vi söker två enhetschefer, det ena med huvuduppdrag inom Hälso- och sjukvård, medicinska enheten kombinerad med enhetschefsuppdrag för ett särskilt boende inom äldreomsorg. Den andra tjänsten med huvuduppdrag mot hemtjänst och boendestöd kombinerad med daglig planering av insatser i ordinärt boende.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att verka som enhetschef inom vård och omsorg. Du har egna ansvarområden och arbetsgrupper med ansvar för personal, ekonomi, kvalitet och utveckling. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för vård och omsorg som består av enhetschefer, ekonom, medicinskt ansvarig sjuksköterska och leds av socialchef. Vår verksamhet står inför spännande utmaningar då vi är en liten kommun med många uppdrag. Du som enhetschef behöver därför ha en personlig mognad, vara självgående och förmåga att arbeta strategiskt och systematiskt. Som enhetschef har du många kontakter och representerar vår verksamhet både internt och externt med stort fokus på samverkan, med gott omdöme och förmåga att skapa tillit inom den egna kommunen, i externa nätverk och över kommungränserna.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning antingen inom beteendevetenskap eller omsorgs-, eller omvårdnadsarbete. Annan utbildning kan av arbetsgivaren bedömas som relevant i förhållande till tidigare arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har chefserfarenhet och har genomgått ledarskapsutbildning. För att lyckas i rollen krävs att du är trygg i dig själv, har integritet och trivs med att ta ansvar. Du är medveten om hur du hanterar stress och hur du prioriterar och strukturerar ditt arbete. Du uppskattar att arbeta i team och skapar delaktighet för dina medarbetare samt framgångsrika samarbeten med kollegor. Du agerar professionellt i möten och kan kommunicera mål och visioner, vidare att du har en god analys- och problemlösande förmåga. För att kunna utföra ditt arbete krävs det att du har B-körkort. Arbetet förutsätter goda kunskaper i svenska såväl muntligen som skriftligen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare.

 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Åsele
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/28
Kontakt
  • Eva-Lena Johansson, 0941-14014
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Mariette Jonsson, 0706020245
  • Vision, Bo Desén, 0722439882
Publicerat 2022-06-22
Sista ansökningsdag 2022-07-31

Takaisin avoimiin työpaikkoihin