Fritid, turism och kultur

Åsele är en plats som är perfekt belägen mellan kust och fjäll i Södra Lappland. Vi på Åsele kommun får det självklara i våra invånares vardag att fungera som till exempel att: vatten och värme levereras, vägarna plogas, våra äldre tas väl om hand och grundskolebarnen får sin utbildning. Vi gör skillnad för alla som lever, vistas och verkar i Åsele. 

Platsen Åsele kommun innefattar ett 4235 km² stort naturskönt landområde som har över femtio naturreservat och en nationalpark. Området ingår vintertid som renbetesland för två samebyar. Det som lockar besökare till Åsele, förutom natur och friluftsliv, är anrika Åsele Marknad, en av Sveriges största sommarmarknader. 

Åsele kommun (Sjeltien tjïelte på sydsamiska) är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Vill du vara med och utveckla Åsele - framtidens inlandsbygd?

Arbetsuppgifter

Åsele kommun har ett rikt kulturutbud som erbjuder sina invånare många möjligheter till stimulerande och variationsrika fritidsaktiviteter. Kommunens kulturområde inrymmer flera verksamheter så som bad- och idrottsanläggningar, bibliotek och kulturskola, rikt föreningsliv och flera ungdomsverksamheter

Om tjänsten

Åsele kommun söker nu en kultur och fritidschef som vill driva och utveckla kommunens fritids-, turism- och kulturliv framåt. Du kommer att leda och samordna kulturenhetens arbete och förutom att leda den dagliga verksamheten ansvarar du också för att upprätta och bibehålla en trygg och bra arbetsmiljö för dina medarbetare.

För att passa in i den här rollen tror vi att din ledarstil kännetecknas av lyhördhet inför dina kollegor och att du stimuleras av att bidra till ständig utveckling inom ditt arbetsområde.
Åsele marknad är kommunens största årliga arrangemang och som kultur och fritidschef är du direkt ansvarig för att planera, genomföra och utveckla marknadsaktiviteterna. 

I uppdraget som kultur och fritidschef ingår en stor variation av arbetsuppgifter och du kommer att samverka både internt och externt för att nå uppsatta mål. Vi lägger därför stor vikt vid att du har en god samarbetsförmåga och att du är flexibel i ditt arbetssätt.

Du har ett brett perspektiv på frågor och har förmåga att se helheten såväl som enskilda verksamheter och medarbetare. Den här tjänsten förutsätter att du har en god kommunikationsförmåga gentemot såväl politiker som medborgare och medarbetare.

Du kommer att vara direkt underställd kommunchefen och ingå i kommunens ledningsgrupp.

Som anställd* på Åsele kommun har du bland annat rätt till:

25-32 dagars semester per år, beroende på din ålder

Semesterlöneväxling

Möjlighet att jobba på distans när arbetet så tillåter (och beroende på tjänst)

Flextidsavtal

Friskvårdsbidrag på 1000 kr

Kompetensutveckling

Föräldrapenning - motsvarar 10 % av lönebortfallet och betalas ut max under 180 dagar. Betalas ut en gång per födsel till medarbetare som haft en sammanhängande anställning i 365 dagar på Åsele kommun.

*Förmånerna kan variera något beroende på vilken anställningsform du har och vilken enhet du arbetar på.

 

Kvalifikationer

-utbildning är inom samhälls- och turismutveckling eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. Tidigare erfarenhet av att ha arbetat i chefsposition och med budgetansvar är starkt meriterande.

-En förståelse för vikten av respekt för dina medarbetares kompetens

-Förmåga att skapa en trygg, öppen och effektiv organisation genom att engagera och entusiasmera din personalstyrka

-Du är en naturlig ledare som har fallenheten att både kunna ge direktiv och samtidigt skapa en lättsam och behaglig arbetsmiljö för din personal.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av att ha arbetat inom förvaltning.

 

I samband med rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Intervjuer kommer att ske löpande så du är välkommen att så snart som möjligt skicka in ansökan.

 

 

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Åsele
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/24
Kontakt
  • Nils-Petter Grenholm, kommunchef, 0941-14041
  • Ulf Jonsson, Kultur och fritidschef, 0941-14077
Facklig företrädare
  • Vision, Marina Englund, 0941-14015
Publicerat 2022-05-23
Sista ansökningsdag 2022-08-14

Tillbaka till lediga jobb