Teknik och anläggning

Åsele är en plats som är perfekt belägen mellan kust och fjäll i Södra Lappland. Vi på Åsele kommun får det självklara i våra invånares vardag att fungera som till exempel att: vatten och värme levereras, vägarna plogas, våra äldre tas väl om hand och grundskolebarnen får sin utbildning. Vi gör skillnad för alla som lever, vistas och verkar i Åsele. 

Platsen Åsele kommun innefattar ett 4235 km² stort naturskönt landområde som har över femtio naturreservat och en nationalpark. Området ingår vintertid som renbetesland för två samebyar. Det som lockar besökare till Åsele, förutom natur och friluftsliv, är anrika Åsele Marknad, en av Sveriges största sommarmarknader. 

Åsele kommun (Sjeltien tjïelte på sydsamiska) är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Vill du vara med och utveckla Åsele - framtidens inlandsbygd?

Åsele kommun söker driftstekniker till GVA avdelningen

På vår avdelning jobbar idag 11 engagerade medarbetare som ansvarar för drift och utveckling av Åseles reningsverk och vattenverk, många mil ledningsnät med tillhörande pumpstationer samt reservoarer. Avdelningen är också ansvarig för gata / park.

Vi erbjuder en arbetsplats med närhet till besluten och stora möjligheter att påverka. Du kommer att vara en del av ett glatt och samarbetsvilligt driftteam som stödjer varandra när det behövs.

Avdelningen kommer att övergå till det kommunala bolaget SAV AB den 1/1 2025. SAV AB är ett samägt VA/Renhållningsbolag med Dorotea kommun.

Arbetsuppgifter

I rollen som drifttekniker kommer du i första hand att arbeta med drift och underhåll av Va-anläggningar, som till exempel avloppsreningsverk, vattenverk, pumpstationer. Tjänsten innebär också arbete inom gata / park.

Arbetsuppgifter inom den dagliga driften innefattar bland annat drift av VA-anläggningar, förebyggande och avhjälpande underhåll på anläggningar och utrustning, samarbeten internt och externt och rapportering av avvikelser.

Vatten och avloppsverksamheten rullar dygnet runt varför beredskapstjänstgöring kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

  • Relevant teknisk utbildning eller erfarenhet som kan bedömas likvärdig
  • Erfarenhet från VA-branschen, gärna i rollen som drifttekniker eller annan motsvarande roll
  • Du behöver ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
  • B och C-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har

  • utbildning inom rening av avloppsvatten, dricksvattenförsörjning
  • erfarenhet av driftövervakningssystem.
  • behörighet för hjullastare.


Vi söker dig som kan lösa komplicerade problem och tar beslut med gott omdöme även under pressade situationer. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Du är en lagspelare och din samarbetsförmåga med andra människor använder du till att snabbt sätta dig in i verksamheten och utveckla både dig själv och organisationen.

Som person är du i grunden stabil, du behåller ditt lugn även i stressade situationer och fokuserar på rätt saker. Du är även kreativ i ditt förhållningssätt till utmaningar och problem, du kommer ofta med nya idéer som kan omsättas i praktiken.

Vad får du av oss?
Möjligheten till att verkligen göra skillnad i ett samhällsviktigt uppdrag. En spännande och attraktiv tjänst med roliga och varierande arbetsuppgifter.

Kontakta oss för frågor

Teknisk chef Åsele kommun
Jörgen Prawitz
0941-14038
Jorgen.prawitz@asele.se 

Produktionsledare GVA
Hans Albertsson
0941-140 24
hans.albertsson@asele.se

I denna rekryteringsprocess arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att kontakta sökande under tiden som ansökningsförfarandet fortfarande pågår. 

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Åsele
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/30
Kontakt
  • Jörgen Prawitz, 0941-14038
  • Hans Albertsson, 0941-14024
Facklig företrädare
  • Kommunal, Jutta Schöne, 010-4429669
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb