Barn och utbildning

Åsele är en plats som är perfekt belägen mellan kust och fjäll i Södra Lappland. Vi på Åsele kommun får det självklara i våra invånares vardag att fungera som till exempel att: vatten och värme levereras, vägarna plogas, våra äldre tas väl om hand och grundskolebarnen får sin utbildning. Vi gör skillnad för alla som lever, vistas och verkar i Åsele. 

Platsen Åsele kommun innefattar ett 4235 km² stort naturskönt landområde som har över femtio naturreservat och en nationalpark. Området ingår vintertid som renbetesland för två samebyar. Det som lockar besökare till Åsele, förutom natur och friluftsliv, är anrika Åsele Marknad, en av Sveriges största sommarmarknader. 

Åsele kommun (Sjeltien tjïelte på sydsamiska) är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Vill du vara med och utveckla Åsele - framtidens inlandsbygd?

 Åsele kommun söker: Projektledare till ett spännande utvecklingsarbete mot grundskolans lägre åldrar.

Har du specialkompetens inom läs-, skriv-, och räkna utveckling och NPF-området, har ett stort engagemang och ett systematiskt arbetssätt? I så fall kanske det är just dig vi söker. På centralskolan i Åsele kommun kommer vi genomföra ett projekt läsåret 22/23 med möjlighet att utveckla undervisningen inom klasserna F-3. Till den rollen söker vi en pedagogisk utvecklingsledare med kunskap och lärande som intresseområden. Om du är den vi söker kommer du arbeta med att kartlägga och bidra till att utveckla lärmiljön med inriktning mot ökad måluppfyllelse, på både grupp- och organisationsnivå med ett långsiktigt perspektiv. Du kommer att delta i specialpedagogiskt utvecklingsarbete tillsammans med elevhälsan.

Kvalifikationer:
Lärare med erfarenhet av de lägre åldrarna samt kunskap och erfarenhet av NPF-området. Speciallärare inom läs-, språk- och skrivutveckling med goda kunskaper och erfarenhet samt kunskap och erfarenhet av NPF-området. Om du saknar någon av ovanstående kompetenser krävs dokumenterad och längre erfarenhet av utvecklingsarbete inom läs-, skriv-, och räkna utveckling samt mångårig erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar inom NPF-området.   

Personliga egenskaper:

  • Du arbetar mot resultat, visar pålitlighet och tar ansvar för planering och uppföljning av ditt arbete.

 Du stärker relationer genom att du hjälper andra, samarbetar, följer regler och processer och delar information.

  • Du utvecklar, förbättrar, söker lösningar, lärande och kunskap på eget initiativ.
  • Du är länken, ger service, visar lojalitet utåt och inåt och omvärldsbevakar.
  • Gemensamma värderingar syns i ditt bemötande.

Information:
Engagemang, samarbete och allas lika värde ska genomsyra vår organisation. Du som söker bör självklart dela våra gemensamma värderingar. Som arbetsgivare vill vi tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och kulturell mångfald tillför.

Anställningen är en visstidsanställning läsåret 22/23 på 75-100% med start 17/8. Vi tillämpar individuell lönesättning.                                                                                                            

Alla som anställs för arbete med barn och ungdomar ska lämna ett registerutdrag ur polismyndighetens belastningsregister.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2022-08-17
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Åsele
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/25
Kontakt
  • Susanne Sjölund, 0941-14103
  • Yvonné Nordlander, 0941-14105
Facklig företrädare
  • LR, Evelina Borgén, 0941-14110
  • Lärarförbundet, Carina Hellman, 0941-14110
Publicerat 2022-06-01
Sista ansökningsdag 2022-07-03

Inapoi la locuri de munca vacante