Barn och utbildning

Åsele är en plats som är perfekt belägen mellan kust och fjäll i Södra Lappland. Vi på Åsele kommun får det självklara i våra invånares vardag att fungera som till exempel att: vatten och värme levereras, vägarna plogas, våra äldre tas väl om hand och grundskolebarnen får sin utbildning. Vi gör skillnad för alla som lever, vistas och verkar i Åsele. 

Platsen Åsele kommun innefattar ett 4235 km² stort naturskönt landområde som har över femtio naturreservat och en nationalpark. Området ingår vintertid som renbetesland för två samebyar. Det som lockar besökare till Åsele, förutom natur och friluftsliv, är anrika Åsele Marknad, en av Sveriges största sommarmarknader. 

Åsele kommun (Sjeltien tjïelte på sydsamiska) är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Vill du vara med och utveckla Åsele - framtidens inlandsbygd?

Åsele kommun söker

Förskollärare 100 % tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du för att skapa en trygg och pedagogiskt utvecklande miljö för barnen, med en god balans av omsorg och lärande. Du planerar, genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet med barnen i fokus. Du har nära samarbete med kollegor, vårdnadshavare och andra samverkansparter. 

Kvalifikationer

Du är legitimerad förskollärare som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Meriterande är erfarenhet av arbete med barn inom AST. Har du kunskaper om metoder för alternativ kommunikation exempelvis lågaffektivt bemötande är även det meriterande. Som person har du förmågan att se barns olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får barnen att växa och utvecklas. Du känner stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad. Du har en vilja att vara delaktig och skapa delaktighet i ditt arbetslag och bland barnen. Du är flexibel och tar ansvar för barnens och verksamhetens utveckling. Samarbetet i ditt arbetslag är viktigt för oss, där du med dina spetskompetenser ser dina och andras förmågor, för att stimulera samarbete och utveckling.

Åsele kommun är samisk förvaltningskommun därför ser vi det som meriterande om du är samisktalande, gärna sydsamiska.

Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här på polisen.se beställer du ett utdrag för arbete inom skola eller förskola (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01 eller enl överenskommelse
Löneform Fast månadslön, ange löneanspråk
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Åsele
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/15
Kontakt
  • Anita Eriksson, 0941-14104
  • Yvonne Nordlander, 0941-14105
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Carina Hellman, 0941-14049
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb