Åsele kommun

Åsele är en plats som är perfekt belägen mellan kust och fjäll i Södra Lappland. Vi på Åsele kommun får det självklara i våra invånares vardag att fungera som till exempel att: vatten och värme levereras, vägarna plogas, våra äldre tas väl om hand och grundskolebarnen får sin utbildning. Vi gör skillnad för alla som lever, vistas och verkar i Åsele. 

Platsen Åsele kommun innefattar ett 4235 km² stort naturskönt landområde som har över femtio naturreservat och en nationalpark. Området ingår vintertid som renbetesland för två samebyar. Det som lockar besökare till Åsele, förutom natur och friluftsliv, är anrika Åsele Marknad, en av Sveriges största sommarmarknader. 

Åsele kommun (Sjeltien tjïelte på sydsamiska) är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Vill du vara med och utveckla Åsele - framtidens inlandsbygd?

Åsele kommun söker deltidsbrandmän till räddningstjänsten Åsele/Fredrika

Vill du göra en samhällsviktig insats? Verkligen göra skillnad? 
Då kan du vara den vi behöver!

Arbetsuppgifter
Som deltidsbrandman i Åsele eller Fredrika räddningstjänst har man arbetsuppgifter som sträcker sig över ett mycket brett område. Fokus ligger dock i första hand på att hjälpa andra som hamnat i svårigheter i samband med tillbud eller olyckor av olika slag. 

Kvalifikationer/ vad vi vill ha av dig?
För att vara behörig för anställning ska du vara boende och arbetande inom anspänningsområdet för respektive station. Tidsaspekten är 6 minuter från larm. Det betyder att du inom den tiden ska vara ombytt och klar på stationen för att kunna åka mot olycksplats. 


Du ska ha som lägst B-körkort och tillgång till bil. Gärna även C-körkort. Annars ska du vara beredd på att uppgradera till C-körkortsbehörighet med vår hjälp om du anställs. 

Du behöver vara frisk, ha god fysisk förmåga och kunna simma för att klara av arbetet.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper, där trygg, samarbetsvillig, lojal, socialt kompetent, praktisk, anpassningsbar och påhittig är viktiga ledord för hen vi söker. 

Vi ser det som väldigt viktigt att du ska kunna passa in i vårt sätt att bemanna och arbeta. Därför väljs nya arbetskamrater med stor omsorg, både om den befintliga organisationen vi har men även om dig som person. 

Du måste kunna anpassa din livssituation så att du kan ingå i beredskapsstyrkans schemalagda arbetsperioder, normalt 7 dygn per månad. 

Du ska ha godkänts vid rullbands- och läkartest enligt AFS 2023:15, som vi anordnar, för att en anställning ska kunna bli aktuell. 

Du ska på vår begäran kunna redovisa ett utdrag ur belastningsregistret. 

Observera att tillstånd från huvudarbetsgivare och familj krävs för att erhålla anställning.

Vad får du av oss?
Möjligheten till att verkligen göra skillnad i ett samhällsviktigt uppdrag med fokus på hjälpande, fantastiskt kamratskap, utbildning, utmaningar och en god extrainkomst.

Kontakta oss för frågor

Mer information lämnar vi gärna på tel. 0941-14033, 0941-14094

Företrädare BRF:
Connie Andersson Lindgren 070-286 51 08 
Yngve Lindberg 070-562 73 03

Eftersom det i dagsläget är övervägande del män som är medarbetare inom räddningstjänsten, så välkomnar vi särskilt kvinnliga sökande.

Söka jobb som deltidsbrandman
Vi uppmanar alla som på olika sätt tidigare anmält intresse för att jobba med oss att ansöka. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. 

I denna rekryteringsprocess arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att kontakta sökande under tiden som ansökningsförfarandet fortfarande pågår. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enl ök
Löneform Enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 168 timmar i månaden
Ort Åsele
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/17
Kontakt
  • Conny Sandström, 094114033
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb