Administrativa avdelningen, Ekonomienheten

Åsele är en plats som är perfekt belägen mellan kust och fjäll i Södra Lappland. Vi på Åsele kommun får det självklara i våra invånares vardag att fungera som till exempel att: vatten och värme levereras, vägarna plogas, våra äldre tas väl om hand och grundskolebarnen får sin utbildning. Vi gör skillnad för alla som lever, vistas och verkar i Åsele. 

Platsen Åsele kommun innefattar ett 4235 km² stort naturskönt landområde som har över femtio naturreservat och en nationalpark. Området ingår vintertid som renbetesland för två samebyar. Det som lockar besökare till Åsele, förutom natur och friluftsliv, är anrika Åsele Marknad, en av Sveriges största sommarmarknader. 

Åsele kommun (Sjeltien tjïelte på sydsamiska) är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Vill du vara med och utveckla Åsele - framtidens inlandsbygd?

Arbetsuppgifter

Åsele kommun söker en ekonom till ekonomienheten.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med budget och redovisning samt övriga förekommande uppgifter. En viktig roll blir att vara stödjande och rådgivande i ekonomiska frågor gentemot våra chefer. En annan att bidra i arbetet med att utveckla ekonomienhetens arbetsformer.

Du behöver ha kapacitet att kunna bidra där det behövs förstärkning. Det kommer vara ett varierande, roligt och utmanande uppdrag. Ekonomienheten är en central stödfunktion för kommunens samtliga verksamheter och består idag av fem medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet. Om du har goda datorkunskaper och vana av ekonomisystem och program, så är det en fördel.


Personliga egenskaper

För jobbet behöver du vara drivande, positiv och engagerad. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt samt att du är noggrann, strukturerad och analytisk.

Hos oss är det vanligt att vi har många bollar i luften, gör många olika uppgifter, vilket förutsätter att du har ett flexibelt arbetssätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet för arbetet.

Intervjuer sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

 

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Åsele
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/31
Kontakt
  • Sabine Bösinger, 072-5200432
Facklig företrädare
  • Vision, Birgitta Forsberg Reinegren, 0941-14052
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb